Pietre semipretioase

Auzim vorbindu-se destul de des despre pietre semiprețioase, le vedem cum strălucesc, sunt colorate, elegante, de diverse dimensiuni, sunt de-a dreptul fascinante și versatile, iar popularitatea lor a crescut mult în ultimii ani.

Sunt persoane care apreciază pietrele semiprețioase pentru frumusețea lor, mai ales atunci când sunt montate în bijuterii. Ele vin însă cu o istorie de mii de ani și o încărcătură energetică foarte interesantă.

Ca definiție, atât pietrele semiprețioase cât și cele prețioase sunt minerale, care după șlefuire sunt fie montate în bijuterii, fie transformate în obiecte decorative. În primul rând, este important de înțeles că principala diferența dintre pietrele prețioase și cele semiprețioase este dată de ușurința cu care ele pot fi găsite, cele prețioase fiind mai rare. O altă diferență este calitatea acestora, dată de transparență, culoare și duritate.

Astfel, sunt văzute ca fiind prețioase pietre precum diamant, safir, rubin sau smarald, iar la cele semiprețioase sunt încadrate ametistul, citrinul, jadul, turcoazul, cuarțul și multe altele.

Lasă un răspuns